– Ce părere aveţi, ca specialist, despre chestiunea violenţei în şcoli?

– Cred că este, în primul rând, o problemă a societăţii în ansamblul său. Înainte de orice, va trebui să ţinem seama de condiţiile concrete pe care ni le oferă lumea actuală. Am serioase îndoieli că, fără o asemenea abordare, vom reuşi vreodată să rezolvăm ceva. Totul se rezumă, în cele din urmă, la capacitatea noastră de a sesiza întregul.

– Bun, dar sexismul? Rasismul? Celelalte forme ale discriminării?

– Înainte de orice, va trebui să ţinem seama de condiţiile concrete pe care ni le oferă lumea actuală. Am serioase îndoieli că, fără o asemenea abordare, vom reuşi vreodată să rezolvăm ceva. Totul se rezumă, în cele din urmă, la capacitatea noastră de a sesiza întregul. Cred că este, în primul rând, o problemă a societăţii în ansamblul său.

– Dar ameninţarea terorismului?

– Totul se rezumă, în cele din urmă, la capacitatea noastră de a sesiza întregul. Am serioase îndoieli că, fără o asemenea abordare, vom reuşi vreodată să rezolvăm ceva. Înainte de orice, va trebui să ţinem seama de condiţiile concrete pe care ni le oferă lumea actuală. Cred că este, în primul rând, o problemă a societăţii în ansamblul său.

  – Corupţia?

  – Am serioase îndoieli că, fără o asemenea abordare, vom reuşi vreodată să rezolvăm ceva. Totul se rezumă, în cele din urmă, la capacitatea noastră de a sesiza întregul. Cred că este, în primul rând, o problemă a societăţii în ansamblul său. Înainte de orice, va trebui să ţinem seama de condiţiile concrete pe care ni le oferă lumea actuală.

– Dificultăţile din agricultură?

– Cred că, înainte de orice, am serioase îndoieli că totul se rezumă la problema societăţii în condiţiile concrete pe care ni le oferă lumea în cele din urmă. Capacitatea noastră de a ţine seama de o asemenea abordare este un ansamblu de rezolvări pe care le vom reuşi. Nu.

– Globalizarea?

– Orice îndoieli înainte abordare serioase rezolvări seama concrete asemenea condiţii lumea actuală ţinem în cele din urmă o, nu, cred, am, că, desigur.

– Mai aveţi ceva de adăugat?

– Şi familia are, fireşte, rolul său. Şi bugetul, democraţia, ONG-urile, toate aceste probleme esenţiale.

– Vă mulţumim.

Reclame