Breaking News: După o noapte petrecută într-unul din cluburile de fiţe din Bucureşti, Ion T., poştaş, în vîrstă de 45 de ani, s-a îmbolnăvit de hermes. Acesta a declarat: “Strîng bani de jumătate de an, de cînd mi-au mărit salariul, ca să merg şi eu într-un club din ăştia elegant. Speram că poate mă însor şi eu. Mi-am luat haine, m-am tuns la salon sau hair-stilist cum se cheamă, mi-am pensat sprîncenele, mi-au făcut, cică la promoţie, pedichiura şi manichiura, mi-am cumpărat un parfum, ă, pot să zic de care? (Nu, vă rugăm, fără nume.) da, din ăla scump, de firmă. Şi pentru ce domne? Ca să mă duc în clubul lor, să beau din paharele lor nespălate şi să-mi crească aripioare la glezne? Şi de faţă cu toate fufele care mă rîde? Cine mă mai ia pe mine acuma? Şi cît, doamne iartă-mă, m-o mai fi costînd ca să le scot, decît?”

“În ultima perioadă se constată o creştere semnificativă a numărului îmbolnăvirilor cu hermes în rîndul celor care frecventează astfel de cluburi din Bucureşti. Totuşi, în ciuda vitezei cu care s-au răspîndit veştile, situaţia nu este încă îngrijorătoare. Cu siguranţă nu putem vorbi încă de o epidemie”, a declarat George Gadameriu, şeful secţiei de hermeneutică din cadrul Spitalului Universitar.

Nervii păţitului client s-au mai domolit odată ce a văzut şi partea plină a paharului: noile posibilităţi de avansare în cariera sa.

Breaking News: Poştaşul Ion T., infestat cu hermes într-un club de fiţe din capitală, declarat angajatul lunii la Poşta Română.

(de Alexandru Bejinariu)